ÉS A GYÉMÁNT FÉNYE ÖRÖK

Az együttes első albumának remastered kiadása szép sikereket ért el. vafe barátunk  gondolatait a projektrők itt olvashatjátok.
S bár az új album munkálatai már elkezdődtek, bizakodunk abban, hogy az együttes többi albumának remastered kiadásai is hamarosan sorra kerülnek majd.
2019. június 25.


AZ ALPHAVILLE A WHISKY A GO GO-BAN
Az idei év nagy dobása kétségtelen az Alphaville azon kettő amerikai koncertje volt, amelyet a híres Los Angeles-i klubban, a Whisky a Go Go-ban játszottak, s amelyek rögzítésre is kerültek. A limitált kiadásban megjelenésre kerülő doboz elég borsos áron lesz kapható, amely tartalmazza majd a koncertek hang-és videó anyagát. A dobozt itt lehet megrendelni.
2018. július 8.

SING MEINEN SONG 2018
A német Vox csatorna Sing meien song 2018-as évadának egyik énekese Marian Gold volt. Az Alphaville énekese ismételten bebizonyította, milyen nagy kaliberű énekes, kivételes tehetség és nagyszerű művész. A feldolgozásai közül kétségtelen ez volt a legemlékezetesebb.
2018. június 8.

NYÁRZÁRÓ KONCERT GYŐRBEN!
Sosem fordult még elő az elmúlt 20 évben, hogy az Alphaville egy évben kétszer játszott volna Magyarországon. Idén ez is megtörtént, mert Alsóörs után Győrben játszottak
2017. augusztus 26-án! Ott voltunk! :-)
vafe beszámolója itt.

2017. szeptember. 1.

ALPHAVILLE LIVE - ALSÓÖRS!
Megvolt az együttes sokadik hazai koncertje 2017. június 9-én Alsóörsön, a 18.
Harley Davidson Open Road fesztivál keretein belül, amelyen nagyon jól éreztük  magunkat!
vafe  beszámolója itt olvasható.

2017. június 15.

STRANGE ATTRACTOR - AZ ÚJ ALBUM!
Hét év várakozás után jelent meg az Alphaville új albuma, a Strange Attractor.  Az online  elérhetőségeken kívül, már itthon is kapható  az  album  cd és a bakelit változata!
2017. április 7

HEARTBREAK CITY - AZ ÚJ KISLEMEZ!
Hosszú várakozások után, végre megjelent az együttes új kislemeze, a Heartbreak City. A dal csak letölthető formátumban érhető el, a videó pedig az együttes hivatalos youtube csatornáján látható!
2017. március 10.

BALATONI NYÁR - ÚJRA ALSÓÖRS!!!
Két év kihagyás után, 2017-ben újra lesz Alphaville koncert hazánkban!
A 18. alsóörsi Harley Davidson Open Road fesztivál harmadik napján, 2017. június 9-én találkozhatunk ismét az együtessel, és remélhetőleg
újra megélhetjük majd a hat évvel ezelőtti buli óriási hangulatát.
Arról már nem is beszélve, hogy a különös csábító dalaiból is felcsendülnek majd az idei balatoni nyár első napjaiban, Alsóörsön...

2017. január 12.


A SYNMAG INTERJÚ

Most, hogy már remélhetőleg tényleg csak néhány hónap van hátra az új album megjelenéséig, szeretnénk egy 2016-os interjút megosztani veletek még ebben az esztendőben. Idén nyáron adta közre a közkedvelt szintetizátor magazin, a SynMag a Marian Golddal készített interjúját, melynek fordítása mostanra készült el.
Köszönjük Voyager!

2016. december 29.

TÚL A NEVETŐ EGEKEN
Talán már sokan tudjátok, hogy az új Alphaville album, a Strange Attractor megjelenése 2017 elejére csúszik. Ezt Marian Gold jelentette be november14-én a skandináv fórumon.
További infó itt olvasható a megjelenés előtt álló albumról.
2016. november 24.

TAGCSERE AZ ALPHAVILLE-NÉL
Öt év közös munka után Maja Kim kiszállt
az Alphaville-ből. Helyére Alexandra Merl érkezett, aki az elmúlt héten mutatkozott be
a norvégiai koncerteken, mint az együttes új basszusgitárosa - jelenette be a hírt az Alphavillenow, illetve az együttes a honlapján és facebook oldalán.
2016. július 11.

ÖREG VAGYOK
Még novemberben jelent meg egy német magazinban a legfrissebb Marian interjú, amelyben nemcsak az elmúlt évtizedek nagy pillanatairól mesélt, hanem a közeljövőben megjelenő új Alphaville albumról is.
Az interjú fordítását itt olvashatjátok, köszönet érte Voyager-nek!
2016. január 10.

ELHUNYT RAINER BLOSS
Kedves mindnyájatok!
Szomorú kötelességem tájékoztatni benneteket, hogy a már hosszú ideje zenész partnerem és nagyon jó barátom, Rainer Bloss egy rövid, de súlyos betegség után tegnap elhunyt. Mint zenész, Ő egy óriás volt. Nélküle a legcsodálatosabb Alphaville dalok soha nem jöttek volna létre. Mint ember, Ő volt a legbarátságosabb és legkedvesebb ember, akit volt szerencsém valaha is ismerni. Könnyeimmel a szememben írom mindezt.
Ég veled Rainer, soha nem fogunk elfelejteni.
A zenéd soha nem fog meghalni.
Marian Gold
2015. december 11.

VÉGRE TÉNYLEG MEGÉRKEZIK A KÜLÖNÖS CSÁBÍTÓ?
Sok-sok éves ígérgetés után az együttes újra kilátásba helyezte az új album, a Strange Attractor mejelenését 2016 első felére.
A bejelentés az együttes honlapján, illetve a magazinján látott napvilágot. A dalrészleteket tartalmazó videó az Alphaville youtube csatornáján is megnézhető.
2015. november 22.

ISTEN HOZOTT A NAP HÁZÁBAN

Úgy látszik, jó ötlet volt visszanyúlni az Alphaville első igazán sikeres évtizedéhez.
A so8os sorozat Alphaville kiadványa a 26. helyen debütált a német album listán - adta hírül az együttes a hivatalos honlapján.

2014. november 12.

SO8OS PRESENTS ALPHAVILLE - LIMITED EDITION
Az ezer darabban limitált kiadás elfogyott, így akik lemaradtak erről a szériáról, már csak a standard változatból rendelhetnek itt:
JPC
Amazon iTunes
Egyébként a dedikált lemezeket október 10-től postázta az online lemezbolt és ezek azóta már minden megrendelőhöz megérkeztek
2014. október 15.

THE 30th ANNIVERSARY
Az Alphaville Párizsban ünnepelte indulásának 30. évfordulóját. Az ünnepi koncertről készült felvételek megtekinthetők az együttes hivatalos Youtube csatornáján.
2014. október
2.

FIZESS, AZTÁN ALSZOM AZ OLDALADON
Ezen a héten indult útjára az együttes indulásának 30. évforulója kapcsán egy online áruház, ahonnan sok-sok tárgyat lehet megvásárolni az ünnephez kapcsolódóan.
Az Alphaville hivatalos webshopja itt
érhető el.
2014. szeptember 27.

30 ÉVES A FOREVER YOUNG
Éppen három évtizede már, hogy az Alphaville bemutatkozó albuma a Forever Young megjelent. vafe mementójával emlékezünk erre a nagyszerű eseményre.
2014. szeptember 27.

AZ ALPHAVILLE MISKOLCON
2014. szeptember 6-án került sor az Alphaville kilencedik magyarországi koncertjére, a miskolci sörfesztivál keretein belül. Akik ott voltunk, jól éreztük magunkat, jó volt látni ismét Marian Gold-ot és csapatát, és ismét elmerülhettünk az elmúlt 30 év dalaiban, emlékeiben.
A Miscolci Napló Online beszámolójában Marian rövid nyilatkozata itt hallható, vafe koncertbeszámolója pedig itt olvasható.

2014. szeptember 9.

20 ÉVES A PROSTITUTE
Minden idők egyik legjobb Alphaville albuma a Prostitute, immáron húsz éve, hogy megjelent. vafe kritikája itt, a rég elfeledett, ám oly titokzatos vörös lapok tartalma pedig itt olvasható.
2014. augusztus 26.

MARTIN LISTER EMLÉKÉRE
Sokan sokáig nem tudtunk mit kezdeni Martin elvesztésével. De ahogy Marian is mondta, a show-nak folytatódnia kell...
S bár az együttes azóta már kiegészült Carsten Brocker billentyűssel, és az újabb koncerteken már sokan találkozhattak vele, azért Martin hiánya még sokáig foglalkoztat majd bennünket. Emlékét most egy korábbi interjúval szeretnénk idézni, amelyet még az alphavillenow.com készített néhány évvel ezelőtt...
2014. július 30.

HÁT CSAK TÁNCOLJATOK MIND, TI BOLONDOK
Van fejlemény az idei miskolci koncert ügyében, hiszen még május végén a sörfesztivál facebook oldalán megerősítette és az Alphaville üzenetét is közzé tette, miszerint lesz koncert 2014. szeptember 6-án. Ugyanakkor az együttes hivatalos honlapján még mindig nincs fent a dátum.
2014. június 1.

MARTIN LISTER ITT HAGYOTT BENNÜNKET
Kedves barátaim!
Szomorú kötelességem tájékoztatni ben
neteket, hogy Martin Lister, az Alphaville tagja, május 21-én, váratlanul elhunyt. Elvesztettük a csodálatos billentyűst,egy hozzáértő és tehetséges zeneszerzőt, és a legdrágább barátunkat. Mindannyian szótlanul és megdöbbenten állunk. Az Alphaville soha nem lesz a régi.
Martin, hiányzol, hiányzol, hiányzol ...
Nyugodj békében!
Marian Gold, David Goodes, Jakob Kiersch, Maja Kim, a csapat és menedzsment
.
2014. május 24.

2014 ANNIVERSAIRE A PARIS
Az Alphaville bejelentette indulásának 30. jubileumát ünneplő koncertjének dátumát és helyszínét, amelyet Párizsban tartanak
2014. szeptember 27-én. Igen, jól látod, ez éppen az együttes első albumának, a
Forever Young megjelenésének 30. évfordulójára esik. Sőt, Marian
a Dreamroom-on azt is megígérte, hogy megpróbálják az új albumot
is megjelentetni ezen a napon. Hát rajta!
Bővebb infó az Alphaville impozáns, megújúlt honlapján!
2014. május 8.

AZ ALPHAVILLE IDÉN MISKOLCON JÁTSZIK?
Meg nem erősített források szerint, 2014. szeptember 6-án kerül sor az Alphaville következő hazai koncertjére, a Miskolci Sörfesztivál keretein belül. Természetesen, amint ezt hivatalosan is megerősítésre kerül, rögtön tájékoztatunk benneteket.
Ha ez így marad, akkor most először fordul majd elő, hogy egymást követő 4 évben is játszik nálunk az Alphaville!
Szép ajándék lesz ez a 30. évforduló kapcsán....
2014. május 3..

25 ÉVES A THE BREATHTAKING BLUE
1989. április 4-én, azaz éppen negyed évszázada már, hogy az együttes harmadik albuma megjelent.vafe néhány hónapja érdekes anyagra bukkant a lemezt illetően, erről olvashattok itt.
2014. április 4.

LOST INSIDE YOUR ALIEN SUN
Egyszer már a frászt hozta ránk Marian Gold, amikor is néhány évvel ezelőtt egy dal erejéig összebútorozott az olasz Syrian nevezetű formációval. Az emlékezetes nóta a Supernova volt, amelynek a napokban jelentek meg új remixei. Az igazán kellemes és letisztult változatokat itt lehet meghallgatni és megvásárolni.
2014. február 18.

30 ÉVE NAGYOK A DOLGOK JAPÁNBAN
"Maga a kifejezés, a Big In Japan sokáig megosztotta és bizonytalanságban tartotta az Alphaville rajongóit. Találgatások övezték, sőt a zenei kritikusok sem sokra mentek vele, mondván a dal szövege eléggé ködös és értelmetlen. Idővel aztán mindenki megbarátkozott vele, annak ellenére, hogy sokáig senki sem tudta, mit is akar jelenteni a dal címe."
A szülinapi memento itt.
2014. január 5.

EGY ÉVFORDULÓ KÖZELEDTÉVEL
Sokunk számára talán elég hihetetlen, de idén bizony már az Alphaville indulásának 30. évfordulóját ünnepeljük. Hogy mi minden lesz várható - vagy éppen nem - ezen alkalomból, vafe játszott el a gondolattal.
Írását itt olvashatjátok.
2014. január 1.


Archívum: 2013
2012 2011 2010 2009
2008
2007 2006.

ALPHAVILLE - SOUNDS LIKE A MELODY
GRANT AND KELLY REMIX 2020
YELLOW VINYL 12"

AZ IDEI RECORD STORE DAY  ALKALMÁBÓL JELENIK MEG  AZ EGYÜTTES  KLASSZIKUSÁNAK LEGÚJABB REMIXE.
KERESSÉTEK A HAZAI BOLTOKBAN
2020. AUGUSZTUS 29-ÉN!slam2020